Aktivnosti

AKTIVNOSTI EUS-a

Proučavanje biblije i molitveni sastanci

Evanđeosko Udruženje Studenata– EUS , se sastaje svake nedelje, barem jedanput nedeljno, da organizuje proučavanje Biblije koje obično vode lider ili volonteri u samoj organizaciji. Predavanja su osmišljena da budu kao diskusija gde svaki student uvek može postaviti pitanje ili izraziti svoje mišljenje. Bibliju vidimo kao Božiju Reč, istinu i kao takvu je uzimamo u obzir. Pored proučavanja, organizujemo i molitvene sastanka kao i molitveni lanac, jedanput mesečno. Molitveni sastanci su vreme kada se molimo da Bog pomogne odredjenim osobama ili u odredjenim situacijama, da Njemu damo zahvalnost i slavu za ono što čini u našim životima. Molitveni lanac, je jedan dan u mesecu, obično 10-ti svakog meseca, gde se 24 osobe mole po sat vremena u nizu, tako da ispunimo ceo jedan dan u molitvi.

Slavljenje

Evanđeosko Udruženje Studenata, EUS, ima puno vrsnih muzičara, pa je slavljenje sastavni deo našeg rada. Slavljenje se odnosi na pevanje pesama i davanja zahvalnosti Bogu, kroz muziku i pesme.

Debate

Debate su poseban dogadjaj, koji organizuje EUS. Od samog početka ovi dogadjaji su organizovani na javnim mestima, poput kafića ili iznajmljenog lokala za taj dogadjaj. U prošloj organizaciji ovog dogadjaja učestvovala je i organizacija Ateisti Srbije, koja je predstavila svog kandidata za debatu. Dok EUS , je predstavio svog kandidata Michael Otts-a, iz Engleske. Debate se uvek prevode na simultano na Srpski jezik. Baš za prošli dogadjaj kafić je bio pun, sa preko 100 slušalaca i dogadjaj i oranizacija je bila odlična.

Konferencije

EUS organizuje jedanput godišnje Kamp i jedanput godišnje Konferenciju za studente i srednjoškolce. Kampovi i konferencije su često ili na planini Zlatibor ili na planini Tara, u odmaralištu Mitrovac. Za te posebne dogadjaje koji su često posećeni i od strane studenata iz inostranstva, organizovane su ekskurizije, zabava i dobro druženje kao i predavanja, radionice i sportske aktivnosti.

25 GODINA EUS-a

DONACIJE I PODRŠKA

EUS Srbija dobro funkcioniše isključivo zbog Vaših donacija. Ukoliko želite da podržite naš rad, detaljno se informišite klikom na dugme ispod.

If you would like to support work of EUS, please click the button below and inform yourself of the ways you can do it.